Bra att veta

Tappade majblommor upphittade

För en dryg månad sedan tappade någon ett kitt med Majblommor längs gångstigen vid Karsvik.  Den som hittade dem trodde det var en scouts och la dem i scouternas brevlåda. Men nu har de legat i Karsvik för länge utan att något kommit och hämtat dem.

Kontakta Lars-Göran Gabrielsson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0769-458452.

Tyck Till - en app att tycka till med

Med appen Tyck Till från Stockholms stad kan du tycka till om det mesta. Och det kan löna sig. Läs mer om detta i nästa nummer av vår tidning i juni.

Parkeringsregler, häckar mm.

Parkeringsregler för ytterstaden gäller för Norra Ängby där inget annat är anslaget. Se Stockholms stads parkeringsregler

Du som har en häck mot gatan, hur ska den beskäras ? Se Stockholms stads regelverk för att skapa en bra trafikmiljö. Läs även artikel i vår tidning nr 3 2012.

Nu finns den här

Stadsmuseet har publicerat foldern som visar  alla "gröna" fastigheter i Norra Ängby som är klassade som kulturhistoriskt värdefulla.

Nu har även jag fått in fibern i huset!

FiberinstallationEfter ett antal förfrågningar har vi nu skrivit ihop en beskrivning på den fiberinstallation som nu görs i Norra Ängby. Även de tjänsteerbjudanden som olika leverantörer erbjuder ovanpå den öppna fibern finns med.
Beskrivande dokument finns här.
Jag fick min installation på Möjbrovägen klar idag 29'e mars. Skrattande

Har ni frågor, synpunkter eller vill dela med er av egna erfarenheter eller kunskaper kan ni skicka mejl till webmaster.

 

Energismarta småhus

Detta var rubriken på ett intressant seminarium som anordnades av vår grannförening i Västerled.

Ny fiberomgång i Norra Ängby

En ny omgång av fibererbjudanden har sett dagens ljus under våren 2013. Telia förnyade sitt tidigare erbjudande och fler fastighetsägare har nappat. Det innebär att en ny våg av frågor har dykt upp och kommer att dyka upp. Telia har inte riktat något specifikt erbjudande till föreningens medlemmar, därför har föreningen inte involverat sig tidigare. Vi kan dock förmedla vår erfarenhet till våra medlemmar och eventuellt svara på frågor av såväl kommersiell som teknisk natur.

Reflexdax

ReflexNu sänker sig höstmörkret igen över vår del av världen och vi hänger säkert på våra barn reflexer av olika slag. Bra! Men du då som är förälder? Eller gammal nog att bestämma själv? Går du omkring i mörka kläder på mörka gator utan relexer? Det handlar både om att synas i trafiken och att föregå med gott exempel. Reflexband - enkelt och smidigt att sätta på och ta av. Rekommenderas varmt. Se även ntf.se, sök på reflexer.